Wickey

Wickey logo

De speeltorenfabriek

Wickey Spring Sale! Exclusieve kortingen - Sla nu je slag!


Informatie over de Wickey categorieën

Algemeen

Aangezien wij een online onderneming zijn, verkopen wij onze producten uitsluitend via internet. Een insidertip voor u: bekijk regelmatig onze Facebook pagina. Hier verrassen we je regelmatig met coole (kortings)acties!

Wij denken aan het milieu en daarom beschikken we niet over catalogussen of brochures. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om een geweldig speelparadijs voor je kinderen te creëren.

Een showroom staat tot nu toe niet op de planning. Woon of ben je toevallig in de buurt? Aarzel dan niet om eens langs te komen! Wij hebben verschillende speeltoestellen opgebouwd op ons terrein. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op onze Inspiration-pagina om hier eerste indrukken van onze speeltoestellen verzamelen.

Om scholen, openbare speeltuinen, peuterspeelzalen, enz. ook optimaal uit te rusten bieden wij ook speeltoestellen voor openbaar gebruik aan. Onze PRO en Hy Land speeltoestellen voldoeen aan de Europese norm EN-1176 en zijn daarom geschikt voor openbaar gebruik. Meer speeltoestellen voor openbaar gebruik vind je hier: Openbare Speeltuigen.

Omdat de regelgeving hieromtrent niet alleen internationaal, maar ook regionaal kan verschillen, adviseren wij je om bij je gemeente/stad persoonlijk navraag te doen naar de actuele regelgeving.

Het speeltoestel opruimen

Let er na het demonteren op dat je het speeltoestel goed opruimt. Je gemeente kan je vertellen waar je het geïmpregneerde hout naartoe kunt brengen.

Onderhoud

Zoals bij elk product dat dagelijks gebruikt wordt, kunnen bij onze speeltoestellen ook gebruikssporen ontstaan. Daarom raden wij je aan, om je speeltoestel regelmatig te controleren op de sterkte van de schroeven, de planken en de accessoires.

Speeltoestellen, speelhuisjes en accessoires

Bekijk onze webshop eens. De accessoires die je hier vindt, kunnen probleemloos aan elk speeltoestel worden bevestigd. De afzonderlijke aanbouwmodules zijn op dit moment niet apart (na) te bestellen.

In ieder geval ankers om het speeltoestel mee vast te zetten in beton. Deze zijn essentieel, zodat het speeltoestel of de schommel rotsvast staat. Welke ankers wij aanbevelen, vind je op de desbetreffende productpagina.

Bij Wickey vind je speeltoestellen en –huisjes met verschillende platformhoogtes. Welk speeltoestel het beste voor jou is, hangt ook af van je eigen wensen en vereisten: is je tuin klein en beginnen je kinderen pas net te klauteren en te schommelen? Dan is een speeltoestel met een lagere platformhoogte van bijvoorbeeld 90 cm of 120 cm en korte glijbaan waarschijnlijk voldoende. Grotere speeltoestellen met platformhoogtes van 150 cm of 210 cm en aanbouwmodules zijn perfect geschikt voor oudere kinderen en langdurig speelplezier.

De laatste afbeelding in de galerie op de desbetreffende productpagina informeert je over de lengte, de breedte en de hoogte van jouw gewenste artikel.

Stuurwielen, telescopen etc. kun je op elk speeltoestel bevestigen en precies op de plaats waar het naar jouw mening het beste past. De glijbanen moeten echter wel aan het platform van je speeltoestel passen.

In principe zijn er geen regels voor wat betreft het aantal kinderen. Er moet echter op gelet worden dat elk platform een maximale belasting van 100 kg heeft. Voor specifieke onderdelen zoals schommels en glijbanen geldt een maximale belasting van 50 kg.

Je kunt je oriënteren aan de volgende richtlijnen: onze schommel-/dwarsbalken zijn in totaal belastbaar met 100 kg en onze standaard kinderschommelzitjes met 50 kg. De maximale belasting van de afzonderlijke platformen bedraagt 100 kg.

Bij speeltoestellen voor openbaar gebruik is het gebruik van rubberen tegels verplicht. Hoeveel je nodig hebt en waar de rubberen tegels gelegd dienen te worden, vind je op de betreffende productpagina en in het PDF-bestand onder de productdetails. Voor onze speeltoestellen voor privégebruik geldt geen wettelijke verplichting omtrent het gebruik van rubberen tegels. Als het speeltoestel echter op een harde ondergrond staat, zoals bijvoorbeeld een grindrijke bodem, raden wij je toch aan om uit voorzorg rubberen tegels te gebruiken.

Schommels en zandbakken

In principe is dit natuurlijk mogelijk. Voorwaarde is een belastbare tak zonder vertakkingen, die niet gevaarlijk kan zijn voor je kinderen tijdens het schommelen. Onze ronde schommelhaken zijn hier het meest geschikt voor. Let er echter wel op, dat het aanbrengen van schommels aan andere objecten op eigen verantwoordelijkheid berust.

Net zoals bij onze speeltoestellen, moeten de palen van de schommel met ankers in beton vastgezet worden. Welke ankers wij aanbevelen, vind je op de desbetreffende productpagina.

Over het algemeen raden wij aan, om de schommel op een veilige afstand van minimaal twee meter bij andere grote objecten en obstakels uit de buurt te plaatsen.

Je kunt je oriënteren aan de volgende richtlijnen: onze schommel-/dwarsbalken zijn in totaal belastbaar met 100 kg en onze standaard kinderschommelzitjes met 50 kg.

Zand is helaas niet verkrijgbaar bij Wickey. Hoogwaardig speelzand vind je echter in elke goed uitgeruste bouwmarkt.

De kleine openingen tussen de deksel en de zandbak zorgen ervoor dat het ontstaan van schimmel door opeenhoping van vocht wordt tegengegaan.

Ons hout is onder keteldruk geïmpregneerd. Bij dit proces wordt een impregneermiddel onder hoge druk in het hout geperst. Hierdoor is het hout niet alleen beschermt tegen weeromstandigheden, maar ook tegen organismen die kunnen bijdragen aan het kapotmaken van het hout. Je kunt schimmel tegengaan door het hout direct na ontvangst uit te pakken en tot de opbouw droog te bewaren.